Marianne Korenfestival

16jun2017
Molenstraat 23, 5664 Geldrop

Van 19:30 tot 23:30

bij Centrum Hofdael

Molenstraat 23, 5664 Geldrop

Het is alweer de 15de keer dat het Marianne Korenfestival wordt georganiseerd. Het was de toenmalige wethouder Marianne van der Sanden die bij haar afscheid in 2002 het startsein gaf voor een zangevenement in Geldrop-Mierlo. Het idee erachter was dat de verschillende zangkoren in onze gemeenschap in een gezamenlijk setting een optreden konden organiseren voor iedereen. Het eerste Marianne Korenfestival vond plaats in 2003.

Marianne van der Sanden

Marianne van der Sanden

Het was met name de directeur van de Muziekschool, Ed Kronenburg, die zich toen ten volle voor de realisatie van het evenement heeft ingezet. Een traditie die het Kunst-Kwartier, waarbij de muziekschool is ondergebracht, heeft overgenomen en dit jaar de organisatie adviserend bijstaat.
Het Korenfestival heeft, afhankelijk van de weersomstandigheden, zowel in de openlucht als binnen in de theaterzaal van Centrum Hofdael plaats gevonden. Ook bij deze 15de editie gaat de voorkeur weer uit naar een podiumoptreden in de openlucht. Het plein voor Centrum Hofdael, ‘De Bleek’, is daarvoor bij uitstek geschikt.

Marianne Korenfestival

Buiten of binnen. Weersafhankelijk!

De organisatie van het Marianne Korenfestival werd mede mogelijk door subsidie van de Gemeente Geldrop-Mierlo en sponsoring door Atlan System Management B.V., de ICT beheerder van Centrum Hofdael.Meer over Atlan IT beheer

Deelnemende koren

This Generation (Geldrop)
Multifvocaal (Geldrop) 
Geldrops Mannenkoor (Geldrop)
Femmes Vocales (Geldrop)
Joyim (Geldrop)
Mierlo Vocaal (Mierlo) Foto
Salty Dogs (Mierlo)

De muzikale invulling van het festival

Elk koor treedt ongeveer 20 minuten op en zal in die tijd gemiddeld een zestal nummers ten gehore brengen. Sommige koren worden begeleid op de piano/vleugel of door een combo. Andere zingen à capella. Het repertoire staat nog niet voor 100% vast, maar zeker is dat het programma afwisselend is, met een grote diversiteit van klassiek tot modern. Met dank aan sopraan/zangpedagoge Sandra van Loon van Kunst-Kwartier die adviseerde over de opzet van het avondvullende programmma. Het programma wordt afgesloten met een gemeenschappelijk optreden.