Boek ONS

Print Friendly, PDF & Email

Voor informatie over boekingen bel of mail met:

Jo van den Boomen 0492 661 404/ 0620 545 314  boomen02@hotmail.com

Koorbeschrijving

Ons koor bestaat uit een zanggroep met een begeleidingscombo, van wisselende samenstelling. The Salty Dogs bespelen vooral instrumenten die op zee gebruikt werden, bijvoorbeeld trekzak, viool, gitaar, mondharmonica, grote trom en natuurlijk een of meerdere accordeons. Ons koor beschikt over goede solisten voor het zingen van shanty’s, de werkliederen van de zeevaart. De solerende shantyman is daarbij de aangever, waarna de rest van de werkploeg antwoordt. Peter Uiterhoeve is onze dirigent.

Zangprogramma

Wij treden regelmatig op bij openbare evenementen, maar ook in besloten gelegenheden. We zorgen dat ons programma past bij doelgroep en soort publiek. We zingen melodieuze shanty’s maar ook meezingers die met de zee en varen te maken hebben. Ons uitgebreide repertoire bevat meer dan 80 songs in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. De lengte van de optredens is meestal twee maal 45 minuten onderbroken door een korte pauze.

Onze optredens

Bij onze optredens staan spontaniteit, enthousiasme en gezelligheid hoog in het vaandel. Een optreden van The Salty Dogs is altijd iets bijzonders, want wij brengen het gevoel van de zeeman aan u over. Onze muziek gaat over de heimwee van een zeeman naar huis of zijn verlangen naar de zee. Het publiek wordt vaak gevraagd mee te zingen. Dat meezingen kan goed, want we delen bij de optredens altijd meezingboekjes uit waarin alle refreinen staan. Wij praten zelf onze zangnummers aan elkaar, waarvoor we ervaren presentatoren hebben die de juiste snaar weten te treffen bij elk publiek.

Geluidsinstallatie

Wij nemen altijd onze eigen geluidsinstallatie mee, geschikt voor intieme zaaltjes, maar ook voor de grotere zalen. De functie van de geluidsinstallatie is belangrijk voor het verstaanbaar weergeven van de solist in goede balans met het begeleidingscombo en de koorzangers. Onze geluidscrew wil graag een uur voor een optreden de gelegenheid hebben om de installatie op te stellen.